Aisha Center

Publicerad datum: 25 juni, 2022 av designer

Viktig information Ny Lag!

Om några dagar träder en ny lag i kraft som ger sjukvården rätt att ta dina organ när du har avlidit trots att dina släktingar säger nej. Därav behöver du aktivt säga nej till organdonation på Socialstyrelsens hemsida. Läs vidare…

Om några dagar träder en ny lag i kraft som ger sjukvården rätt att ta dina organ när du har avlidit trots att dina släktingar säger nej. Därav behöver du aktivt säga nej till organdonation på Socialstyrelsens hemsida.

Hur ska du göra för att aktivt säga nej till organdonation?

1. Klicka på länken: https://donation.socialstyrelsen.se/donation/

2. Logga in med Bank-ID

3. Gör en anmälan, och välj alternativet ”nej, jag vill inte donera mina organ och vävnader”.

4. Kontrollera att ditt namn och personnummer står där.

5. Kryssa i rutan ” Jag har tagit del av information om Socialstyrelsens behandling av mina personuppgifter och granskat de uppgifter jag har lämnat”.

6. Klicka på ”Godkänn”

Jag har redan gjort liksom flera andra muslimska familjer.