Studiebesök

Studiebesök

Aisha Center kan anordna studiebesök vi tar emot över 75 studiebesökare varje år. Under studiebesöken ges möjligheten för deltagarna att gå runt i moské och få ett unikt inblick i världsreligionen Islam. Vanligtvis sträcker sig ett studiebesök till en 40-45 min där deltagarna får möjlighet att bekanta sig med byggnaden samt få sina funderingar besvarade av moskéguider. Ett studiebesök på Aisha moskén är inte bara en informationsstund, utan en upplevelse att komma i kontakt med religionen Islam, och muslimernas böneplats moskén. Våra guider anpassar studiebesöken efter behovet allt ifrån grundskoleelever till akademiker.
För allas trivsel och för att inte störa de bedjande besökarna ber vi er att läsa igenom dessa rekommendationer inför ert besök:

Vid huvudingången till moskén brukar man ta av sig skorna, det finns skohyllor där man kan placera skorna, och inne i moskéhallen är det heltäckande matta.

  • Tänk på att inte komma alltför lättklädd till moskén då det kan betraktas som olämpligt av andra moskébesökare.
  • Man brukar t ex inte ha shorts, kortkjol eller alltför u-ringade tröjor – t-shirts på sig. Allra bäst är att ha kläder som täcker ben och armar. Viddörrentill moskén kan man låna en heltäckande klädplagg.
  • Tänk på att hålla låg ljudnivå inne i moskéhallen. Moskén är en plats för ro och dyrkan, därför kan högljudd störa de bedjande besökarna.
  • Förbered gärna dina frågor inför besöket.

För bokning av ett studiebesök med guidning!

Bokningen av studiebesöken sker som senaste tre vecka innan besöket. Vi tar vanligtvis ej emot studiebesök fredagar, men vid behov kan vi anpassa oss till era önskemål. Kontakta info@aishacenter.se för övriga önskemål.
Ett gruppstudiebesök kostar 800 kr /besök – 40-45min. För privatpersoner och mindre grupper behöver man inte boka någon tid, och det kostar inte heller något. Vi försöker så gott vi kan att besvara era frågor och visa er runt i mån av tid.

Akuta tider

Vid akuta bokningar kontakta oss genom maila prata med oss per telefon, så ser vi över ärendet.

Boka studiebesök online

Kommer inom kort!
Till dess ring oss eller kontakta oss via formuläret längst ner på sidan.